Gandirea pozitivaGandirea pozitiva si rationala te va ajuta sa treci mai usor prin viata si chiar iti va aduce mai multe succese decat ti-ai imaginat. Doar cu o gandire pozitiva poti trece peste dificultati sau neajunsuri, cu o gandire negativa nu faci decat sa iti irosesti viata. De multe ori stresul apare din cauza perceptiei noastre asupra unei situatii. Aceasta perceptie este adevarata sau falsa de multe ori. Uneori suntem inexplicabil de duri cu noi insine si sarim la concluzii pripite in privinta motivelor si asta ne poate induce spre o stare si o gandire negativa. Prin constatare, prin gandire pozitiva si rationala vei reusi sa scapi de gandurile rele si de suferinta.
Constatarea este procesul prin care reflectezi asupra gandurilor tale si devii constient de ceea se intampla in mintea ta.Gandesti negativ cand ti-e frica de ce iti aduce viitorul, te demoralizezi si te desconsideri din cauza greselilor pe care tu consideri ca le faci, te indoiesti de abilitatile tale si te astepti la esec. Gandirea negativa iti afecteaza increderea, si performantele si iti paralizeaza aptitudinile mentale. Din pacate, gandurile negative au tendinta de a se strecura in constiinta ta, de a te face sa te razgandesti, nerealizand ce efecte semnificative au. Pentru ca realizam greu ca ele exista, nu ne confruntam cu ele asa cum ar trebui, ceea ce inseamna ca ele pot fi complet incorecte si preconcepute. O abordare a problemei ar fi observarea gandurilor tale atunci cand incerci sa obtii ceva, lucru foarte stresant de altfel. Nu suprima nici un gand. In schimb, lasa-le sa isi parcurga drumul in timp ce tu le observi si scrie-le pe o foaie in timp ce trec prin mintea ta. Dupa aceea da-le drumul. Urmatorul pas in combaterea gandirii negative este sa provoci aceste ganduri pe care le-ai identificat. Analizeaza fiecare gand pe care l-ai scris si sfideaza-le folosind ratiunea. Intreaba-te daca gandul este rezonabil. Ce dovezi exista pentru sau contra acestui gand? Ar fi colegii sau mentorii tai deacord cu acestea sau nu?

Pentru a citi in continuare despre gandirea pozitiva si rationala click pe "Citeste mai departe".

Part 2
Gandirea pozitiva si rationala continuare:
Urmarind exemplele, te poti folosi de urmatoarele provocari impotriva gandurilor negative identificate mai devreme:
-sentimentele neadecvate: Te-ai antrenat destul? Ai destula experienta si resurse necesare pentru a face prezentarea? Ai planuit, te-ai pregatit si antrenat destul? Daca ai facut toate ceastea atunci ai facut tot ce ai putut pentru a obtine o performanta buna.

-probleme legate de lucruri care nu depind tine: Ai identificat riscurile lucrurilor ce se vor petrece si ai urmat pasii de a reduce aceste riscuri sau impactul acestora in caz ca se produc? Ce vei face daca acestea vor avea loc? Si ce crezi ca ceilalti trebuie sa faca in legatura cu acesta?

-ingrijorarea legata de reactia celorlalti: Daca te-ai pregatit destul si faci tot ce poti, atunci ar trebui sa fii satisfacut. Daca ai facut ceea ce trebuia atunci lumea corecta raspunde ce cele mai multe ori in masura. Daca oamenii nu sunt corecti atunci cel mai bine este sa le ignori comentariile si sa te ridici deasupra lor.

Acuma ar trebui sa gandesti deja mai pozitiv. Ultimul pas este sa te pregatesti rational, gandirea pozitiva si afirmatiile, pentru a inlatura orice urma ramasa de negativitate. Este de asemenea folositor sa analizezi situatia si sa vezi daca sunt oportunitati folositoare oferite de aceasta.
Sfat: Afirmatiile tale vor fi mai puternice daca acestea sunt specifice, sunt la prezent si au un continut emotional puternic.
Zambeste mai mult, profita de bucuriile minore ale vietii, incearca sa te apropii de natura si vei vedea ca aceasta iti ofera cele mai puternice si linistitoare senzatii. Nu iti irosi viata cu ganduri negre, lasa gandirea pozitiva sa iti faca efectul asupra ta si vei vedea ca fericirea va fi doar a ta.


Articole similare:



2 comments:

alisson spunea...

m-ai zapacit prea rau in gandire :)) nu am apucat sa citesc tot, dar am inteles ideea. insa nu multi pun accentul pe vointa de a incerca, si baga acel "nu pot" in fata. si din start a pierdut gandirea pozitiva..

Trend spunea...

da e foarte complex capitolul acesta. Cel mai greu este sa rationalizezi si sa analizezi obiectiv ceea ce gandesti. daca esti o fire sensibila dominata de emotie, e mult mai greu sa iesi din subiectivitate. anyways trebuie sa realizam ca viata nu merita sa fie irosita :) trebuie sa zambim mai mult si sa ne bucuram de lucrurile marunte.

Trimiteți un comentariu